maanantai 24. kesäkuuta 2013

Tulevana lauantaina 29.6.2013 TahkoMTB


Eilisen testilenkin jälkeen tein päätöksen Tahkolle lähdöstä. Lenkki oli parasta mitä eteläsuomella on tarjota mutta myös aavistuksen kiellettyä vaikkakaan en ymmärrä miksi. Sen tarkemmin yksityiskohtiin menemättä:

timhar's 2:11 h Mountain biking Move

Jokatapauksessa pyörä kulki ja nautin kovasti ajamisesta ja selkä tuntui tosi hyvältä, joten siitä se päätös sitten lähti. Tänään ensin ilmoittauminen, sitten majoituksen hankinta ja nyt vaan odottelen Perjantaita, jolloin auton nokka kohti Nilsiän Tahkovuorta ja lauantaina itse kisa.

Ajoin TahkoMTB:n vuonna 2008 hiukan päälle viiteen tuntiin aika minimaalisilla treeneillä, joten nyt ilmoittauduin (mukamas parempi kuntoisena) ns. 9:40 lähtöön eli tavoiteajalla 4:15-5:00. Vaikka Tahkon reitti vuosittain hieman muuttuukin, niin nyt en ole täysin ummikkona matkassa eli nyt tietää hieman mitä reitillä tulee eteen ja miten jakaa voimia ja vauhtia. Niin jos vauhtia pääsee jakamaan kun joutunee ajamaan aikamoisessa jonossa.

Pyörä on aika hyvässä iskussa ja UST:t (Contin XKingit) pitää ilmat paremmin sisällään kuin vanhat Schwalbet eli en ole sitten asennuksen kuin tarkkaillut paineita renkaissa. Takavaihtajaa jouduin säätämää viikonloppuna mutta nyt tuntuu toimivan taas hyvin - kumma juttu sisänsä, että takavaihtajan säätö oli käytännössä ensimmäinen viiteen vuoteen... Toisaalta Colnagossa en ole tehnyt sitä ensimmäistäkään säätöä (toki muistaen, että siinä meni takavaihtaja paskaksi viime kesänä).

Huoltopisteita reitillä tulee olemaan hyvin mutta kuitenkin parilla patukalla ja täydellä urheilujuomalla täytetyllä kolmen litran Camelbakilla matkaan. Ehkä suolaa jossain muodossa kramppeja estämään (muutoinkin kuin urheilujuomana) ja ehkä geeli hätätapausta varten. Geeli on vaan mun keholle usein liian extreme elvytys siten, että ukko tipahtaa tonttiin molemmat reidet krampissa, joten se tosiaan on vaan todellinen hätävara ja käytetään vain jos muutoin matka on sujunut krampeitta. Jos ei siis geeleistä ole kokemusta niin kannattaa jättää pois - toi väärä paikka opetella.
Huoltopisteitä varmaan jätän ekan ja kolmannen väliin, jos ei mitään ihmeellistä tapahdu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti