sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Tahkon 60 km takana

Kotiuduttu. Tavoiteaika oli alle 5 tuntia mutta jäin siitä reilun minuutin. Minuutin, jonka olisin voinut säästää matkan varrella. Mutta joo yli meni.

timhar's 5:02 h Mountain biking Move

Lähtössä olin luonnollisesti innokkaasti ja kaikki sujui mallikkaasti noin 400 metriä kunnes huomasin ettei Ambit näyttänyt nopeutta eli Bike Pod ei toiminut. Ekat stopit sitten siihen ja tarkistamaan Podin etäisyys pinnoista - ei ongelmaa. Pysäytin mittaukset ja aloitin suorituksen alusta ja sitten se lähti toimimaan ja toimi noin 25 kilometriin saakka ja sitten enään satunnaisesti. En tiedä mitä mätti mutta ei tule olemaan enään mun maastopyörässä kiinni.
Lämpötila oli yli 25 koko matkan ja tuntui tosi kuumalta ja kaikki juoma todistettavasti meni mitä join (siitä myöhemmin).  Pelkäsin kramppeja 2008:n kokemusten pohjalta mutta niitä ei tällä kertaan tullut.
Ylämäet Kinahmi I ja II sekä El Grande oli mulle liikaa... I:sessa jouduin jäämään lepäämään pitkän talutuksen jälkeen. II:sen jyrkkyyttä en edes muistanut ja El Grandeen saapuessani oli energiat aika finaalissa.
4. Huollon jälkeen alkoi energiat olemaan lopussa eli pyörällä en saanut enää sykkeitä yli 165:n. Viimeisessa (5.) huollossa joudun kiristämään kengän klossin - ei tunnu hiilikuitu pohjissa kovin hyvin pysyvän paikoillaan. Siihen meni muutama minuutti. Muutoin tekniikan puolesta ei ollut juurikaan ongelmia. Renkaat tosin luistivat aikalailla kaikilla - kuiva keli tartutti pölyt renkaisiin ja mutaisissa kohdissa ja juuraikoissa ne sitten luistelivat aika holtittomasti - mun teorian mukaan. Itsellä siis oli Contin XKingit UST:ina. Rengasrikkoja näkyi myös paljon.
Niin se El Grande ja loppuhuipennus ennen maalia... Olin siis loppu: jalat ja energiat, joten El Grande oli sellaista ajamisen ja kävelyn välimaastoa ja kauniisti sanottuna tuskaa... No se loppui aikanaan sinne jonnekkin hissilinjan alle, jossa alkoi sitten yrjöttämään - siinä mä sitten yritin yrjötä sen maagiset pari minuuttia ilman mitään tulosta ja siihen tavoite viiden tunnin alitus viimeistään meni. Loppu menikin sitten näpsäkästi alamäkeen ja olin maalissa heti 120km:n voittajan jälkeen.

Opetukset:

  • Ei BikePodia maasturiin Suunto Ambitin kanssa
  • Max 1-1,5 litraa juomaa mukaan. Loput huolloista
  • Suolaa, suolaa enemmän suolaa
  • Syö huolloissa tai ota mukaan
  • Mäkitreeni (missä pääkaupunkiseudulla voisi treenata noin 200 metrin korkeusero nousuja?) ja peruskunto
  • Kenkien pitää sopia lestiltään, jos niitä pitää jalassa yli 4 tuntia. 
Mutta joo hyvä ja opettavainen reissu. Mitään ei opi jos pysyy mukavuus alueellaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti