sunnuntai 30. elokuuta 2015

Tour de Helsinki 2015

Aika 4:34 jotain parannusta viime vuoteen 7 minuuttia - ihan hyvin kokonaisuutena mutta kuntoon nähden liian nopea alkuvauhti kostautui.

Olin sopinut liittyväni kaverin treeniringin pieneen kymmenen hengen tiimiin ja tarkoitus siinä oli mennä sellaista itselle sopivaa 32-33 vauhtia. No saavuin Mäkelänkadulle about 20 vaille ja pienen etsiskelyn jälkeen porukka löytyikin ja käytiin nopeastai läpi suunnitelmaa.

Ei aikaakaan kun päästiin liikkeelle isossa massassa mentiin ja pikkujoukkueemme pysyi kasassa kohtuullisesti. Rajoitetun nopeuden vauhti oli kyllä hidas - kiusallisen hidas. No Leppävaaran jälkeen vapaa nopeus alkoi ja kas kummaa tiimi hajosi samantien vaikka oma vauhti oli reilut 35, jolla siis jäin tiimin kyydistä ja niin jäi moni muukin eli se siitä ja uudet suunnitelmat. Eli mistä löytää sopiva letka. Sopiva letka asettui Velskolan mäissä, jossa Rynkebyn nopeat ohittivat mut ja siitä tuli nopeasti sellainen about 100-150 ajajan jono ennen lepsämää, jolla tosin oli vauhtia aivan helvetisti mun kuntotasoon nähden mutta roikuin kuitenkin sykkeiden takoessa 150-170 välillä kokoajan. Sinänsä en ollut hengästynyt tai jalatkaan hapottanut - syke vain oli korkea. Arvelin, että noutaja tulee jossain vaiheessa mutta ajoin siinä letkan vikana, joka osaltaan vaikeutti ajamista heilurin vuoksi - joutui spurttaamaan oudoissa paikoissa. Jossain 50 kilsan tapahtui isompi kasa - joku päätti tehdä väistöliikkeen kuopalle ja nappasi toisen mukaan ja vaivoin muu joukko onnistui välttämään - tilanne oli suoraan seurausta siitä, että ajoivat kolme tai neljä rinnan. Nopea ryhmä mutta rumempaa ajamista kuin 30-ryhmässä viime vuonna. Tiivistäytyessä jarrujen sijaan ajettiin "koloihin" jne.

75km jälkeen alkoi olemaan voimat loppu ja vatsassa taas imeytymisongelmia kuten Tahkolla. 80 kilsassa en enää jaksanut ajaa psykologisesti tärkeää kahden pyörän mittaa kiinni ja 85 kilsassa annoin itselleni luvan ajaa omaan tahtiin ja suunnitelman vastaisesti pidin 95 kilsan huollossa 3min breikin tyhjentäen rakon ja vatsan. Siitä tauolta Nikkilään meni aluksi huonosti mutta hissukseen parantaen - se siis oli parannusta, että olin väsähtänyt ja ajoin soolona tarkoitti edelleen noin 30km/h keskinopeutta - kaksi vuotta sitten 24-26km/h oli todellisuutta katkenneena.

Nikkilän jälkeen vauhti oli edelleen ihan OK vaikkakin polveili oudosti - välillä sujui toisinaan ei. Nesteet eivät vieläkään pysyneet mahassa joten minitauko taas. Löysin pieniä ryhmiä, jossa melkein ketjuvetokin toimi. Siitä sitten 30km/h vauhtia eteenpäin ja melko tapahtumatylsästi Hakkilasta Velodromille maaliin siis virallisessa ajassa 4:34:XX.

Pyörä toimi, mies toimi vaikkakin katkesi mutta tempo katkeamisenkin jälkeen pysyi hyvänä. Eli parempaan oli eväät mutta tähänkin voi olla tyytyväinen. Tasainen 34km/h keskari vapaalle olisi varmaan ollut sopiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti