keskiviikko 19. elokuuta 2015

Hybridimies

Pyörällä ajettujen työmatkojen aikana on alkanut huomaamaan pyöräilijätyyppejä ja ensimmäisiä havaittuja riittävän suureen empiiriseen otokseen pohjautuen on hybridimies.

Hybridimies on tyypillisesti 35-45-vuotias mies, joka ajaa hybridipyörällä - yleensä joko Inseralla, tai Nishikillä. Hybridimies on huomaamaton puurtaja. Hybridimies tulee yleensä selkä edellä vastaan tai jos hybridimies ohittaa se tapahtuu liikennevaloissa kun hybridimies kiilaa kaikkien ohi eturiviin jäädäkseen valojen jälkeen taas jalkoihin - mutta hetken hybridimies tuntee olevansa pääjoukon keulalla. Voisin kuvitella, että hybridimies ajaa Bemarilla tai Audilla. Hybridimies on se ensimmäinen, joka ajaa päin punaisia valoja.

Hybridimies tykkää peesata koska hybridimies on omasta mielestään urheilullinen ja siksi säännöllisesti hybridimiehet iskeytyvät MAMIL-miehen pyörän peesiin ja roikkuvat siinä kuin takiaiset. Tämä tapahtuu lähes ääneti mutta matkan edetessä huohotus kasvaa äänekkääksi ja usein pyörän hoitamattomat ketjut paljastavat hybridimiehen. Tasaisella hybridimies pysyy peesissä mutta tipahtaminen tapahtuu viimeistään ylämäessä, jossa MAMIL ei välttämättä vaihda vielä edes vaihdetta, hybridimiehen takapakasta kuuluu karsea rutina ja nopeasti pienin vaihde on löytynyt mutta vauhti pysähtynyt sekä hapenottokyvyn rajat saavutettu.

Toisinaan Hybridimies pääse kuitenkin iskemään. Hybridimies ohittaa kuin EPOtettuna pyöräilijäjoukon ja johtaa omaa etappiaan kunnes kääntyy seuraavasta risteyksestä sivutielle tasaamaan hengitystä - tästä loppukirin ajoituksesta voi päätellä hybridimiehen työpaikan tai kodin sijainnin.

Hybridimies pukeutuu pyöräilyshortseihin ja kevytsadetakkiin, joka on yleensä osittain tai kokonaan auki ja selkä lepattaa kuin Supermiehellä ja se hybridimies kuvittelee olevansakin - mies parhaassa ja viriileimmässä iässä. Hybridimies käyttää yleensä kypärää ja jalassa on ASICSit, koska niillä juostaan maratonejakin.  Hybridimiehelle tärkeitä pyöränvarusteita ovat u-lukko, jalka ja peili.


Hybridimies - tavattavissa läheisellä pyörätiellä - jos huomaat vain katsella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti