Kalusto

Maastopyörä: Pivot Mach 4 Carbon

 
Pivot Mach 4

Hiilikuiturunkoinen Pivot Mach 4 hankittu 06/15. Joustoa takana 115mm ja edessä huimat 150mm Fox Factory vm 2016 keulalla joka on mitoiltaan lyhyempi kuin 140mm vm15 malli. Kiekkoina SRAM Roam40, renkaina Maxxis Ikon litkutettuina, Jarrut Sram Guide R, Vaihteisto Sram X1 (1x11), jossa RaceFace Turbine kammet 30-hampaisena. Pivot satula ja tolppa ja RaceFace Next kuitutanko ja RaceFace stemmi. Polkimina jatkaa Time Atac XS 6. Tätä kirjotettaessa takana noin 30 km ja ensivaikutelma säätöjen ja kiristyksien jälkeen on hyvä ellei erinomainen. Paino sellaiset 11,5 kg polkimineen.


Maantiepyörä: Colnago Dream 2005?

Väritys Geo

Suurissakin kilpailuissa käytetty alumiinirunkojen aatelinen. Ostettu erikois Geo-maalattuna www.salden.nl:stä. Osat tietenkin Campagnolot (olisi mun mielestä pyhäinhäväistys laittaa Colnagoon mitään muuta mutta makuja on monia) mallisarjaltaan Centaurit - tosin takavaihtaja on nykyään pienen tapaturman jälkeen Athena. Kiekot on Mavicin Ksyrium Elitet, muut osat FSA:ta ja polkimet Timen Impactit. Painoa taitanee olla alle 8 kiloa. Sanoisin 7,5kg mutta tuntuu jotenkin liian vähältä?


Murtomaahiihto kalusto:

Sukset:


  1. Vapaa: Fischer RSC n. 2004, 187 cm. Ei sen suurempia syväarvioita - Siteenä Salomonin pilot.
  2. Perinteinen: Salomon Racing Classic vm2010, Rottefella R3:set. 196cm snadisti löysä pakkaskelin suksi. 
  3. Perinteinen: Atomic Worldcup Race vm2009, Rottefella R3:set. 201cm Edellistä jäykempi liisterit voidepesään paremmin piillottava suksi. Selkeästi tarkempi potkun suhteen kuin Salomon. Edit 02/2014: Tää suksi on liian jäykkä mulle vaikka paino ei ole muuttunut mihinkään - kiitos Intersport Sello! Myynnissä 75€
  4. Perinteinen: Rossignol X-ium C2 vm 2014-15, Rottefella Xcelator, 202 cm - yleissuksi
  5. Perinteinen: Fischer RCS Carbonlite Zero+ vm 2014-15, Fischer Xcelator, 202 - pitopohja. Jäykkyyskoodi 041

Rossignol Xium - maailman kaunein suksi.
Fischer RCS Carbonlite Zero+

Sauvat: 
Pertsaan hankittu 01/14 Exel World Cup. Vanha Rex Acadia oli liian alapainoinen, jolloin sauvan swingi heitti potkullisessa tasatyönössä sauvan liian eteen, jota puolestaan sormilla joutui rajoittamaan aktiivisesti. Ei Exelkään täydellinen tuossa suhteessa ole mutta parempi.

Monot: 


  1. Alpina ECL Pro Classic 2013/14 malli. Hyvin jalkaan istuva ja lämmin mono
  2. Fischer RC3 2010. 
  3. Salomon Active Skate 9 about 2004 - Löysä ei riittävän suuntavakaa. Kapea lesti.

Puku:

  1. Odlo Frequency X takki ja housut vm. 2013/14.
  2. Rukka Windstopper takki ja housut about 2006

Muut:

Rannetietokone:

Suunto Ambit2 HR-vyöllä. Made in Finland... Siinä on kaikki tarvittava. Colnagossa kadenssi POD.

Sukellustietokone:

Suunto Vytec (about 2005) ilman ilma-anturia.

Lenkkarit:


Pari vuotta vanhat Asics Kayanot - tietenkin Asicsit, kun ei muita hyviä ole eteen tullut. Tai no tilanne on jo niin paha, etten muita ole yli viiteen vuoteen kokeillutkaan. Tai no - on mulla yhdet Nikeid:sta tilatut kustomoidut Nike free kengät. Juoksu nyt vaan on tällä mun selällä aika harvinaista herkkua ettei noilla ole oikein muutenkaan kalustollista käyttömerkitystä.

NewBalance Minumus MT-00:t - Barefoot kengät hankittu syksyllä. Hyvät kengät, jos jalat kestäisi.
Lenkkareissa Barefoottien oston jälkeen jotenkin Kayanot on feidannut juoksukengästä kävelykengäksi liiallisen tukevuuden vuoksi.

NewBalance M890 E2

Hankittu NewBalance 890v3 kun Niket alkoi lahoamaan. Pari lenkkiä takana. Rakenteeltaan kevyempi ja löysempi kuin Kayano, joka ei välttämättä ole huono juttu. 890 puolestaan tiputti kynnen pitkiksellä, joten Maratonia varten piti hankkia kengät jaa valinta päätyi Mizunoihin - tarkemmin Ultima 6 malliin, joilla juostu HCM ilman kynsi tai hiertymäongelmia ja vaimennus on tosi hyvä.

Viimeisenä hankintana Salomonin trail kenkä SLAB Sense 3 Ultra SG. Melko kapea kenkä ja droppiakin vain 3mm mutta vaimennusta riittävästi ja pohja pitää pehmeällä. Kovalla pohjalla tuntuma on vielä hieman hassu johtuen pohjan kuminastoista, jotka varmaankin kuluvat pois. (Edit 05/16:  kuluneet jo - hyvä tuntuma)


Tällä hetkellä siis juoksu kengät on NB Minimus, Mizuno Ultima 6 ja Salomon SLAB Sense 3 Ultra SG.


Ja sitten on vielä Salomon SpikeCrossit eli nastalenkarit talvijuoksuun - hankittu syksyllä 2014


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti