keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Suunto Ambit 2 ja 2S julkaistu

Edelleen sängynpohjalla, joten noiden uutuuksien analyytinen tarkastelu jää hieman vajaavaiseksi mutta kirjoitetaan nyt jotain ajankuluksi. Ambit 2 on malleista parempi ja Ambit 2S riisuttu versio. Riisutusta 2S:sta puuttuu alkuperäisessä Ambitista ja Ambit 2:sessa olevan ilmanpaineeseen liittyvät toiminnot sekä navigoinnin takaisin löytäminen.

Muutoin Ambit 2:siin on tullut lisää kaivattuja ominaisuuksia, joista allekirjoittaneelle tärkein on mahdollisuus liittää ANT-podeja enemmän kuin yksi. Se on tärkeä ominaisuus maantiepyöräilijälle eli saada samaan aikaan nopeus ja kadenssi ja jos pro-tasolla liikutaan, niin myös poljintehon mittaus. Siis asioita, jotka on ollut mm. Polarissa jo tähän saakka. Lisäksi mm. intervalliajastimet sekä uintisovellukset on lisätty.

Suunto Appseille on jätetty 2:sessa enemmän vapaata muistia kuin alkuperäisessä - tämähän aiheutti käyttäjissä melkoisen porun kun Suunto ilmoitti ettei 2:sen softaa julkaista Ambitille. Poru oli sen verran kovaa, että Suunto joutui osittain peräytymään ja lupasivat optimoida koodia siten, että vanhaan ambittiin saadaan lisää tilaa. Ymmärrettävää sinänsä: Ei rannetietokoneisiin kannata tai voi jättää huvikseen turhaa muistia eikä laittaa liian parasta prossua jne. Se on aina tilan, toimintojen ja kustannusten välinen kompromissi. Mutta kuitenkin mm. Ambit 2:sen uintisovellukset ei tule olemaan saatavilla alkuperäiselle Ambitille.

Tosiaan mielenkiintoisia uudistuksia ja jos nyt olisin ostamassa niin maantiepyöräilyn vuoksi valitsisin ehdottomasti uudemman mallin mutta tällä hetkellä tyydyn tuohon olemassa olevaan alkuperäiseen. Käytetään se nyt ensiksi loppuun (tai siirretään vaimon käyttöön) ja sitten hankitaan Ambit 3 tai 4. Suunto kuitenkin...

Alkuperäinen on edelleen varteenotettava vaihtoehto varsinkin uuden mallin laskettua alkuperäisen Ambitin hintoja.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti