torstai 23. toukokuuta 2013

Nyt sekin on koettu - rengasrikko

Oon omistanut nyt tuon mun maantiepyörän yli seitsemän vuotta ja ennen tätä viikkoa en ollut ikinä kokenut yhtään rengasrikkoa. Yksi viikko voi kaiken muuttaa - tän viikon saldo kaksi rengasrikkoa. Ensimmäinen rengasrikko tapahtui Ruoholahdessa - selkeästi kivi tai lasinsiru läpi renkaan - pihinän saattelemana hidastus, takarenkaan irroitus, sisäkumin vaihto ja CO2-pumpulla renkaan täyttö - aikaa kului rauhallisesti suoritettuna 7 minuuttia.

Toisen kerran rengas oli tyhjänä tänään töistä lähtiessä -> tarkistin paremmin ulkorenkaan ja siihen tosiaan oli jäänyt kiinni joko kivi tai lasinsiru ja oli sitten puhkaissut uuden sisäkumin. Sain tuon piikin poistettua mutta nyt olen kahden vaiheilla - vaihtaako ulkorenkaan vai ei. Ulkorengas on Schwalben Ultremo ZX eli melko kisahenkinen ja ei todellakaan pistonkestävä mutta tuskin tuossa olisi mikään rengas kestänyt - sen verran syvälle oli tuo vieras esine kaivautunut.

No vaihdoin renkaan ja ajoin kotiin ilman ongelmia mutta aavistuksen mietityttää toi ulkorengas... Onko kuituja katkennut ja voiko tuosta reiästä vielä koitua haittaa? Ja jos ostaa uuden niin pitäiskö mennä johonkin paremmin pistosuojattuun "kaupunki" renkaaseen - toisaalta Ultremoakin on kehitetty lisää tälle vuodelle eli senkin pitäisi kestää...

200km pyörällä meni rikki kahdessa viikossa eli hyvässä vauhdissa ollaan. Viikonloppuna joko makkaranpaistokeikka MTB:llä tai Lohjanjärven ympäripyöräily... Giro siis jää väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti