sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Maantie vs. maasto

Maastopyöräilykaudenkin aloitus meni melko myöhäiseksi mutta lauantaina sekin tuli tehtyä porukkalenkillä Lohjalla. Poikkeuksellisesti lähdettiin liikenteeseen jo klo 12 kun normaalisti  viikonloppulenkki ajetaan klo 15 Jäähallin parkkikselta. Toinen omituisuus lenkin kesto oli kolme tuntia ja kolmanneksi  lenkki sisälsi lenkkitauon tai siis makkaranpaistotauon, johon olin asianmukaisesti varautunut grillimakkaralla. Nämä pienet säädöt liittyi siihen, että tosi olematon yhdiksemme hoiti osaltaan Lohjanjärven ympäri pyöräilyn lähtöjärjestelyjä.

Anyway takaisin lenkkiin - porukka jakaantui kahteen ryhmään hitaampi koostui noin 15 ajajasta ja nopeampi neljästä, johon melko rohkealla otteella itsekin tuppaannuin ottaen huomioon, että vetäjä oli ns. ajokoiraosastosta. No mä taas kuvittelin olevani hyvässä kunnossa talven hiihtojen, parin maantiepyöräilyviikon ja lenkeilyn pohjilta...

Voi miten väärässä taas olinkaan:

timhar's 2:39 h Mountain biking Move

Jep - räkäposkella mentiin... Ja ero maantien ja (teknisen)maastonvälillä kirjoitettiin maitohapoilla reisilihaksiin. Maantiellä pääsee niin helpolla kun vaan pyörittää tasaisesti. Maastossa polkeminen vaatii maastonhuomioonottoa eli tasainen pyöritys perusteholla on luksusta ja todellisuus melko riuhtovaa polkemista, jossa joutuu käyttämään paljon etureiden lihaksia ja voimaa ja pakaroissakin tuntui aivan toisenlaiselta...

Reitillä käytiin Lohjan Liessaaressa, jossa on paljon hyvää teknistä polkua, Talmoonmäellä (teknistä kallioilla ajoa ja vauhdikkaita alamäkiä + tahdon portaat, joista en ole vielä ikinä ylös päässyt) ja sitten perussiirtymiä näiden ääripäiden välillä ja makkaran paistoa Gunnarlan majalla.

Pyörä toimi huonosti - kalusto sivulla olenkin jo maininnut, että on paska keula - nyt se oli taas paska sekä jäykkä ja kun takarenkaassa oli vielä liian vähän painetta niin... Paskakeula, takapainoisuus ja lyhytstemmi ja tuntui että keula on kokoajan ilmassa tai keula pompotti ja takapää tasapainotti niiamalla - tuskaa ja energia kului turhaan kehon jännittämiseen, jolla fiksasi pyörän ongelmia.
Ostoslistaan: Uusi keula, pidempi stemmi ja uudet renkaat tai sitten vaan uusi pyörä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti