lauantai 11. toukokuuta 2013

Ensikosketus läskiin

Alkaa pikkuhiljaa elämä voittamaan - tauti toivon mukaan nujerrettu (kop kop). Tää ja huominen vielä kevyesti toipumista ja sitten se fillari esiin. Fillareista puheenollen sain tänään Lohjanharjulla ensikosketuksen ja koeajon läskiin eli fatbike-tyypiseen polkupyörään.

Fatbike on normaalia huomattavasti paksummilla renkailla varustettu polkupyörä joka on aikoinaan kehitetty kai talvipyöräksi mutta asiaan vihkiytyneet ajelevat niillä kesät talvet ja on pyörämaailmassa "kuuminta hottia".

Fatbike on tyypillisesti (aina) jäykkärunkoinen ilman joustokeulaa - joustona käytetään pakuja renkaita ja matalia ilmapaineita renkaissa, jolloin renkaan kokoonpainuminen/rullaaminen hoitaa pahimmat töyssyt. Muutenkin tekniikkaa on yksinkertaistettu eli eturattaista koeajopyörässä oli vai yksi ja takana sen normaalin yhdeksän. Käsittääkseni levyjarrut on yleensä talvikäyttöä silmällä pitäen mekaaniset. Saa korjata dataa jos olen väärässä....

Vanne on 26 tuumainen - renkaan ulkokehä lähes 29-tuumaisen luokkaa.
Nopeasti (pari minuuttia) testasin ihan parkkis ja katukiveys pikkukikkailulla. Ihan jännä kokemus - renkaat rullasivat ihan kivasti. Töyssyt tuntui ranteisiin ja persuksiin huomattavan lujaa täysjoustoon tottuneelle mutta pehmeähän se oli 90-luvun alun maastopyöriin verrattuna, joilla minäkin aktiivisemman pyöräilyn aloitin. Kokonainen lenkki olisi hauska kokeilla...

Ihan harkittava juttu ensitalveksi, jos etelän säät kolmen hyvän lumitalven jälkeen on vähälumisemmat ja kuntoa pitää pitää yllä Vasaloppettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti