keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Hiihtopuvun metsästys

Viimeisiä valmistautumisia kisavoitelun lisäksi oli hiihtopuvun valinta ja hankinta. Olen pitkään hiihtänyt Rukan vanhalla Windstopper puvulla ja siitä on hihan suut riekaleina ja taskut rikki jne. Joten hiihtopuvun hankinta on ollut mielessä koko talven ja suunnitelmana ostaa se alennusmyynneistä.

No nyt reilu viikkoa ennen Vasaloppetin starttia oli aika toimia. Ajatuksena alunperin oli OneWayn megahalpapuku jostain Budget sportista ja siellä kävinkin ja sovitin ja totesin "jäykäksi", samalla sovitin Swixin puvun eikä sekään innostanut.

Sitten Intersport kierros eli Halti, Rukka ja Löffler. Löfflerit ei ollut alennuksessa ja kun tarkoitus ei ollut maksaa lähemmäs 400€ niin en edes sovittanut. Rukat ja Haltit oli "jäykkiä" eli paksua kangasta ja turhan lämpimän oloisia. Tarkoitus oli löytää riittävän ohut puku muttei kuitenkaan kisapuku.

Seuraavana tutkiskelin Varuste.netin tarjontaa ja siellä aika nopeasti valikoitui Odlo tutkituista hiihtopuvuista parhaimmaksi. Valinta tapahtui Odlon Naganon ja Frequency X:n välillä. Nagano oli ns. Warmup puku eli täysmittaiset vetoketjut housuissa ja aidot Goren Windstopper kalvot. Takki tuntui hyvältä mutta housu olivat pitkän vetoketjun ja windstopperin vaikutuksesta kovin jäykät.

Frequency X puolestaan oli ohuempaa materiaalia, virtaviivainen ja istuvuudeltaan lähellä kisapukua ja ennenkaikkea miellyttävä liikkua, joten siihen se vaaka alkoi kallistua. Lisäksi puvussa miellytti harkitut detaljit kuten rehelliset tuuletusreiät selässä, hihansuun "kaksinkertainen kiristys" eli sekä hiharesori että velcro ja sopivan pitkät vetoketjut lahkeissa helpottamaan puketumista istuvan pohjeleikkauksen kanssa, joka muutoin nostaisi alushousun lahkeen housuja jalkaan laitettaessa.
Ja jostain syystä henkselit housuissa ei mua haittaa myöskään.


Nukutun yön jälkeen kävin sitten tänään hakemassa puvun ja varmaan perjantai-aamuna testaamaan.


Puku päällä

Tämän aamun lenkki oli 20 km perinteisellä ja aikaan kului 1h 20m eli melkoinen lentokeli... Sain vihdoin pidon kohdilleen tuohon karkeaan lumeen eli Swixin violetti liisteri (KR35) oli ratkaisu.

Treeniä ennen Vasaloppettia olisi tarkoitus hiihtää 15-20 km perjantaina ja reilun parin kolmen tunnin lenkki viikonloppuna ja sitten tulevalla viikolla juoksulenkki (45min) ja vapaa lenkki (10km). Torstaina duunin jälkeen sitten kohti Moraa.

Vasaloppettiin on vielä Kokkolan matkatoimiston kautta muutama paikka vapaana (alkuviikon tilanne)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti