keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Uintia ja ostoksia

Hiihto- ja pyöräilykauden välissä olen nyt käynyt nelisen kertaa uimassa. Aiemmin en ollut koskaan uinut vapaauintia yli 300 metriä putkeen kerralla - lihaksisto ei vaan jaksanut. Nyt olen uinut sellaiset 1500 metriä 34 minuuttiin ilman ongelmia. Jotain hyötyä hiihdosta ja tasatyöntötuuppaamisesta muihin lajeihin... Tää viikko vielä uidaan ja kuntosaleillaan mutta varmaan jo viikonloppuna pitäisi päästä maastoon ajamaan pyörällä.

Pyöräilykauteen valmistautuminen on tänä vuonna lähinnä huollollisia toimenpiteitä ja hankintoja. Keväthuolto eli säädöt ja rasvaukset maantiepyörälle ja maastopyörälle vaihdevaijereiden vaihto ja uudet jarrupalat sekä etujarrun laahamisen tarkistus ja jarrulevyjen kiinnityksen tarkistus ja tietenkin normivoitelut. Vaijerit tuntuu jotenkin epätarkoilta (voi olla myös vaihtaja saanut damagea) mutta Nokonin alumiini "helmien" narinaan kyllästyminen on kuitenkin ehkä se primääri syy uusia noi. Olis voinut tietenkin vaihtaa koko pyörän kun kuume on kuitenkin päällä mutta ei vaan ole valuuttaa just nyt.

Maantiepyörään on tulossa mielenkiintoinen kokeilu eli Schwalben One renkaat tubeless malleina. Tarkoitus on laittaa ne vanhoille Mavicin Elite kiekoille Notubes litkuilla ja venttiileillä. Siitä joskus myöhemmin step by step blogi ja kokemukset - tavarat kuitenkin tilattu. Renkaat painaa noin 300g kappale (Schwalbe One  normirenkaana 200g + 60g sisärengas) ja rullaavat 12% sisärenkaallista paremmin ja on litkuista johtuen pistosuojatumpi - no kokemukset sitten kertoo päästäänkö alle 4 rengasrikon tällä kaudella... 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti