sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Maksimisyke hukassa

Maksimisyke on jostain syystä Movescountin lenkkigraafeissa tipahtanut alkukauden 180:sta 175:teen ja samaan aikaan fyysisesti tuntuu rasitus olevan ns. Comfort zonella. 175:ssa vaan tulee jonkinlainen raja vastaan, jota ei helpolla pääse ylittämään. Toisaalta tuolta rajalta palautuu kohtuu hyvin - alkukauden 180:sta ei. Juttelin havainnoistani duunikollegan Suomen squash huipun kanssa ja hän sanoi, että tuttu juttu. Maksimisykettä pitää puskea ylöspäin tietoisella treenillä, josta esimerkkinä mäkivedot - sanoi Paloheinän tulleen tutuksi... 185-190 pitäisi olla kuulemma iän puolesta mahdollisuuksien rajoissa. Eli siitä inspiraatiota pariksi viikoksi tyyliin Paloheinän aamulenkit tehdään vapaalla tyylillä noudattaen luonnollista intervallia eli pusketaan ylämäkiin ja lepuutetaan rennosti tasaiset ja alamäet.

Viikonlopun hiihdot jäi vähiin vaimon menojen vuoksi - tänään tein tunnin lenkin Espoon keskuspuistoon ja ajatuksena oli vetää suht kovaa ja mäet vauhdilla.

timhar's Crosscountry skiing Move 10.3.2013 - Move at Movescount.com

Ongelmaksi muodostui Espoon keskuspuiston tasaisuus - ylämäet jotenkin loppuu kesken ennenkuin sykealue nousee toivotuksi eli laadullisesti ei tullut sellainen treeni kuin toivoin toisaalta raskaasti mentiin, josta merkkinä Ambitin antaman PTE 5.0 (Peak Training Effect). Väkeä oli liikenteessä ihan huolella - Puolarmaarin parkkipaikat täynnä ja tienvarret myös. Ladulla oli välillä hankala päästä eteenpäin, kun ihmiset piti taukoja mitä kummallisimmissa paikoissa välillä neljä rinnakkain...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti